استفاده عمومی ممنوع
درباره پیامدهای بی حجابی
در آن هنگام که خداوند بر حضرت آدم احسان کرد و باغ زندگی او را به وجود «حوا» معنا بخشید، غم تنهایی را از او زایل ساخت. از آن زمان به بعد که عالم را بقایی و آدم را امیدی به حرکت آورد، خیمه زندگی بشر بپا شد. در حالی که نیمی از آن را «زن» استوار کرده بود، موجودی که بدون او، برای نظام آفرینش، آغاز و انجامی تصور نمیشود. بر همین اساس، در آیین حیاتبخش اسلام برای «زن» شخصیتی فوقالعاده و منزلتی والا مقرر شده است و از او به عنوان موجودی یاد شده که باید مورد تکریم و مشمول مهر و محبت کافی قرار گیرد. به گونهای که در قرآن کریم سورهای استبه نام «نساء» و مشتمل بر 176 آیه. علاوه بر این در اسلام برای تمامی جوانب زندگی فردی و اجتماعی، خانوادگی و زناشویی و حقوق زن، قوانین عادلانهای وضع شده است. و از زنان شایسته آن چنان یاد میکند که گویی هیچ فرشتهای نمیتواند به مقام او نایل آید. در میان قوانین آسمانی که خدای متعال، با توجه به نیاز زن به امنیت و آرامش، بر او مقرر کرده است، حکم «حجاب» است. حجاب قانونی است که نه برای محدود کردن استعدادهای زنان، بلکه برای محدود کردن خطرهایی است که استعدادها و موجودیت زن را تهدید میکند. دیدگاه اسلام به اجتماع و مسائل آن، کاملا حکیمانه است. اسلام میخواهد جامعهای آن چنان پاک بسازد که در آن اثری از فساد و انحراف وجود نداشته باشد. از جمله عوامل اساسی که پاکیزگی اجتماع و سلامت اخلاقی را ضمانت میکند، حکم حجاب است. با وجود حجاب، زنان از بی عفتی و عشوهگری و انحراف باز داشته میشوند و موجب صیانتخانواده و جلوگیری از به هم پاشیدگی آن میگردد. «حجاب» ایمنی بخشنده و نگهبان جامعه است و هرگز هیچ جامعهای نمیتواند از پاکی و امنیت اجتماعی برخوردار باشد، مگر وقتی که زنانشان نخواهند بیبند و بار و برهنه باشند; زیرا «بیحجابی» همچون «وبا» یی است که در صورت گسترش آن در میان توده مردم، بسیار زود همه را آلوده و بیمار میکند. اسلام با دوراندیشی کامل، پیروان خود را به حجاب و ترک خودنمایی امر میکند تا پیش از وقوع حوادث خانمان برانداز و شیوع فساد، ریشههای آن خشک گردد و امکان رشد فساد اجتماعی بوجود نیاید.
«بیحجابی و پیامدهای آن»
1. رویآوری جوانان به انحرافات جنسی
جوان در دوران بلوغ، به علل مختلف، دچار هیجان و میل جنسی زیادی میگردد. هرگاه این هیجانها و فشارهای جنسی، با دیدن صحنههای تحریککننده و چهرههای بزک کرده زنان بیحجاب، همراه باشد، جوان را آن چنان بیاختیار میکند که دوست دارد با هر وسیله ممکن، شهوت خود را خاموش سازد. چنان که حضرت امام رضاعلیه السلام میفرمایند: «خدای متعال چشم اندازی به گیسوان زنان را حرام دانست; زیرا موجب تحریک مردان گشته، در نتیجه آن، مفاسد و انحرافاتی به وقوع خواهد پیوست که نه حلال است و نه پسندیده» (1)
آیا زنان بیحجاب، که عامل اصلی انحراف جوانان هستند، در جرم و کیفر آنان شریک نیستند؟ و آیا اینان نبودند که با خودنمایی و هرزگی خود، غرایز جوانان را تحریک کرده و روانه فساد نمودند؟ به هر حال، زنان بیحجاب، باید کیفر نابسامانیهای اجتماعی و روانی که برای دیگران پیش میآورند، به عهده بگیرند.
2. بی حجابی و خیانتهای خانوادگی
از آن زمان که بیحجابی در میان زنان رواج یافت، خیانتهای خانوادگی نیز گسترش پیدا کرد. از آن پس، پیوسته آمار آن رو به افزایش رفته است. بی شک در بسیاری از موارد، شوهر خود زمینه این خیانتها را فراهم مینماید; زیرا با همراه بردن همسرش به مجالس مختلط و منحرف کننده و سینماها و تئاترها، عملا بین او و بیگانگان، آشنایی برقرار میکند. بیگانگانی که در اغلب موارد هیچ گونه تعهد و ایمانی در آنان دیده نمیشود. یا آن که مرد، همسرش را وادار میکند تا با مهمانان به گرمی دست دهد و با لبخند، خوش آمدگویی کند. سپس، از آنان پذیرایی کند، آن چنان که گویی همه با او محرمند! همین رفت وآمدها نامشروع، موجب میشود که روابط خانوادگی سست گردد و اختلافات زندگی شروع شود. اینجاست که کاخ زیبایی خانواده از هم پاشیده و فرو میریزد و بدبختی کودکان آغاز میگردد.
3. دخترربایی و تجاوزات به زنان و دختران
زن و دختری که زیباییهای خود را به دیگران نشان میدهند و غرایز جنسی مردان را تحریک میکنند، باید تاوان این رفتار ناصواب را با ریختن آبرو و پذیرفتن آسیب جسمی و روانی بپردازند. نظر جوانان منحرف به زنان بیحجاب، چیزی جز از دست دادن آبروی آنان نیست. پس تجاوز و ربودن آنان امر عجیبی نیست! دختر ربایی در کشورهایی که به حجاب معتقد نیستند، بیداد میکند. بر اساس گزارش روزنامه گاردین، در آمریکا (واشنگتن) در هر 15 دقیقه، یک دختر ربوده میشود (2) یا در گزارش آمده است: آمارهایی که از کیفهای دختران دانشجو در انگلستان به عمل آمده، نشان میدهد که 80 درصد آنان، قرص ضدبارداری با خود همراه دارند. (3)
حال سؤال این است، با توجه به سرانجام بیحجابی کدام یک از این دو نمونه «زن بیحجاب و بانوی باحجاب» بهترند؟ کدام یک متین و محترمترند؟ مقام و منزلت کدام عالیتر است؟
در آخر میتوان گفت: تفاوت میان زن بیحجاب و باحجاب مانند تفاوت اتومبیل شخصی و اتومبیل همگانی (اتوبوس، تاکسی) است. اتومبیل همگانی مورد استفاده عموم است. ولی اتومبیل شخصی، تنها به صاحبش اختصاص دارد. و زن بیحجاب کالای همگانی است; زیرا همه مردم قادرند آزادانه از او بهرهمند شوند. چگونه است که فردی حاضر نیست اتومبیل شخصی خود را به دست رانندهای بی انصاف یا حتی دوستخود بسپارد چون ممکن است موجب خرابی آن شود. ولی حاضر میشود ناموس خویش را در اختیار دیگران قرار دهد تا در معرض انواع بیماریها قرار گیرد.
منبع: کتاب «خواهرم حجاب سعادت است»، نوشته: محمد ابراهیم الموحد القزوینی، مترجم: یوسف آبادنی
پینوشت:
1. بحارالانوار. ج 6، ص 103
2. مجله لبنانی «الدستور»، 1980
3. روزنامه مصری «الاهرام»، 1980